Get Adobe Flash player

Novosti

12.09.2016


         BOSCH/Buderus akcija jesen 12.09 - 30.11.2016   

Vrhunska Bosch i Buderus kondenzacijska tehnologija


Nova akcija BOSCH/Buderus paketa za različite namjene. Trajanje akcije od 12.09. do 30.11.2016. Nazovite s povjerenjem na naš broj telefona 01/2055-538 ili pošaljite upit na mail: info@frigan.hr  Letak sa paketima možete downloadati ovdje.
07.03.2016

              BOSCH/Buderus akcija 07.03 - 15.06.2016   

Vrhunska Bosch i Buderus kondenzacijska tehnologija


Nova akcija BOSCH/Buderus paketa za različite namjene. Trajanje akcije od 07.03. do 15.06.2016. Za sve plinske kondenzacijske pakete kupljene kod nas nudimo posebnu cijenu montaže tokom cijelog vremena trajanja akcije. Nazovite s povjerenjem na naš broj telefona 01/2055-538 ili pošaljite upit na mail: info@frigan.hr  Letak sa paketima možete downloadati ovdje a više informacija u rubrici akcije.


08.01.2016


                      Stigao je BOSCH Control CT 100      


                                         

Bosch regulator Control CT100 je pravo rješenje za sve koji traže inteligentan regulator sustava grijanja, s velikim brojem korisnih funkcija, modernog dizajna. Jednostavan i udoban za posluživanje i preko pripadajuće aplikacije nudi različite inteligentne funkcije za uštedu energije, koje će pomoći da smanjite račun za utrošenu energiju. I što je najbolje: možete ga koristiti za regulaciju gotovo svih Bosch zidnih plinskih uređaja proizvedenih od 2007. godine*

Pročitaj više...


01.08.2015


Nove zakonske smjernice za vaš sustav grijanja


            

ErP - nove zakonske smjernice

Unutar Europske unije, uređaji za proizvodnju topline i spremnici potrošne tople vode počevši od rujna 2015. godine morat će ispunjavati određene zahtjeve koji se postavljaju na energetsku učinkovitost, a time se traži primjena smjernica pri konstruiranju uređaja kao potrošača energije i uređaja važnih za potrošnju energije (ErP). U zemljama Europske unije ova se uredba odnosi na uljne i plinske kotlove za grijanje, dizalice topline, kogeneracijske energetske blokove (BHKW) i spremnike potrošne tople vode. Osim toga, uređaji i sustavi s toplinskim učinkom do 70 kW morat će biti označeni naljepnicom energetske učinkovitosti, kao što su već označeni električni uređaji, kao npr. perilice rublja, hladnjaci, perilice i sušilice rublja ili televizori. Na taj se način prema različitim bojama i slovima ove naljepnice energetske učinkovitosti, na prvi pogled ova električna trošila mogu razlikovati prema njihovoj energetskoj učinkovitosti.

Zaštita klime kao globalni izazov

Razlog za poduzimanje ovih mjera širom svijeta, je zaštita od klimatskih promjena i zahtjev za smanjenjem emisija CO2. Na svjetskoj konferenciji o zaštiti klime 1997. u Kyotu zatraženo je da se godišnje emisije stakleničkih plinova industrijskih zemalja tijekom prvog perioda ispunjavanja ovih obveza od 2008. do 2012. smanje prosječno za 5,2 % u odnosu na stanje od 1990. godine. Sudionici konferencije o zaštiti svjetske klime 2012. u Kataru, suglasili su se da se valjanost Kyoto protokola produlji do 2020. godine. 
Europske zemlje imaju najveću ulogu pri provođenju ciljeva zaštite klime. Zbog toga je Europska komisija u siječnju 2007. donijela sveobuhvatni paket mjera, s konkretnim postavljenim ciljevima za smanjenje emisija stakleničkih plinova, za pospješivanje primjene obnovljivih izvora energije i za uštedu energije. Već dva mjeseca kasnije, 27 zemalja članica i njihovi predsjednici vlada, ove energetske i političke ciljeve zaštite klime Europskog vijeća, učinili su obvezujućim primjenom formule 20/20/20. Shodno tome, unutar zemalja članica Europske unije, do 2020. godine, emisije stakleničkih plinova moraju se smanjiti za 20 % ispod razine u 1990. godini. Pored toga, udio obnovljivih izvora energije na Energiemix do 2020. godine mora se povećati na 20 %, a energetska učinkovitost do 2020. godine mora se povećati za najmanje 20 %. 

Na osnovi zahtjeva iz ove formule, na razini zemalja članica EU sastavljene su smjernice za građenje objekata, smjernice za korištenje obnovljivih izvora energije i smjernice za ekološki prihvatljivo konstruiranje uređaja kao potrošača energije.

Modernizacijom sustava grijanja snižavaju se troškovi energije

Instalacije grijanja su najveći potrošači energije u privatnim kućanstvima. 62% energije troši se za grijanje prostorija, a 11% za pripremu tople vode. Modernizacija sustava grijanja zbog toga pruža maksimalnu mogućnost uštede energije. Kako bi se ove uštede mogle iskoristiti i izbjeći stalna povišenja troškova zbog rastućih cijena energenata, preporučamo da se što je moguće prije odlučite za energetski učinkovito Bosch ili Buderus rješenje za opskrbu toplinskom energijom.